Скочи на садржај

Prirodni pojačivač energije

energija

-Pre nego što stignete do te šoljice kafe ili do one čokolade, koja će vam verovatno dati energiju samo na nekoliko minuta i verovatno ćete se posle toga osećati još gore jer se vaše telo ponovo sruši i ponovo završite na početku.

Vežbe disanja

-Evo vežbe disanja koju možete koristiti kao prirodni pojačivač energije, pronađite mesto gde možete da se opustite bilo na krevetu ili uspravno u stolici, jer ova vežba može da izazove vrtoglavicu kod početnika koji je isprobava.

ne pokušavajte da to uradite u stojećem položaju ili dok ste u automobilu!

-Prvo zauzmite udoban položaj bez obzira da li ste u stolici ili ležite na krevetu i držite leđa u ravnom položaju tako da ništa ne utiče na protok vazduha.

Zatvorite usta i počnite da brzo udišete i izdišete kroz nos, pokušajte da udahnete oko 2-3 udisaja u sekundi oko 10 sekundi.

Znam da će se na početku verovatno osećati nezgodno i da ćete napuniti svoje mišiće da morate više da radite (ovo je dobro za jačanje dijafragme), ali što više vežbate, biće vam lakše i kada se osećate prijatno i prebolite vrtoglavicu, onda možete povećati dužinu vremena koje radite ovo, dodajte još do 5 sekundi na ovo, ali nemojte se zanositi… bolje je raditi male količine tokom dana nego pokušavati da radite to traje predugo.

Vežba funkcioniše

-Ova vežba funkcioniše jer pomaže da se poveća količina kiseonika koja dolazi u vaše telo i daje telu i mišićima potreban kiseonik koji im je bio potreban. Iako je ova vežba odlična kratkoročno, zaista morate da radite na svojoj tehnici disanja kako biste poboljšali nivo energije tokom dana.